maanantai 5. syyskuuta 2016

Kuvataiteen kesäkurssi 2016



Kuvataiteen kesäkurssi käynnisti Jokiläänin kansalaisopiston syyslukukauden. Viikonloppuna 12.8 - 14.8. pidettiin kuvataiteen kesäkurssia Jokioisilla, kartanon puiston miljöössä ja Elonkierron ympäristössä. Kurssilla oli myös käytössä sisämaalaustilana Murula, entinen ruokala kartanonpuistossa. Pöydät ja tuolit olivat lainassa Tietotalolta.

Kurssilla maalattiin perinnemaisemaa, rakennuksia, inspiroiduttiin tilanäkymistä ja annettiin siveltimien "puhua" erilaisten maalauspohjien kanssa yhteistä kieltä.
Kuten niin monesti, nähtiin nytkin viikonlopun aikana monia eri säätiloja. Kun satoi ja ukkosti, rakennettiin Murulassa erilaisia asetelmia mm. ikkunasyvennyksiin.
Kurssilla ei unohdettu myöskään maisemamaalauksen teoriaa eli perspektiivioppia ja maisemamaalarin värioppia. Erilaisten harjoitusten avulla tutustuttiin perspektiiviin, värioppiin ja sommitteluun.

Kurssilaisten töitä oli heti tuoreeltaan esillä Veteraanituvalla, Ypäjän yö tapahtumassa (20.8.) Tapahtumassa oli mukana koko opisto, esitellen toimintaansa. Jokiläänin kansalaisopiston taideaineiden ja tekstiilityön opettajien töitä oli myös mukana näyttelyssä, antaen oppilaille inspiraatiota, halua kokeilla ja uskaltaa myös alkavalla lukukaudella. Kiitos kaikille vierailijoille, jotka kävivät katsomassa näyttelyitämme. Tervetuloa opiskelemaan opistoomme, otetaan OPISTO VOIMAVARANA käyttöön, kuten teemamme tällä lukukaudella kehoittaa.

Teksti ja kuvat Tuija
Ps. Pian jatketaan maalaamista ja taiteilua opiston kuvataidetunneilla. Tervetuloa mukaan joukkoomme!