keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kuvataidekurssista ja näyttelykuvia



Tässä vielä nähtäväksi ja koettavaksi kuvia kuvataideopiskelijoiden taidenäyttelystä. Näyttely oli Tietotalon näyttelytila Pehkosessa. Kiitämme kaikkia kävijöitä, jotka tutustuivat kuvataidekurssilaisten näyttelyyn. Kiitos myös monista positiivisista ja mieltä ilahduttavista palautteista.
Taidekurssilaisten ryhmä koostuu luovista ja kokeilunhaluisista kurssilaisista. Kuvataidekurssi on perustettu vuonna 2003. Kurssin alkuajoilta oli tekijöitä mukana tässäkin näyttelyssä. Ryhmä on mielenkiintoinen, sillä jo harrastajien ikä vaihtelee noin 14-vuotiaasta lähes 80-vuotiaaseen. Mutta taiteen harrastaminen ja luovuuden kipinöistä nauttiminen ei ole iästä kiinni. Ryhmä toimii hyvin yhteen ja opiskelijat inspiroivat toisiaan. Tärkeänä elementtinä on vuorovaikuttaminen ja myös toisten oppilaiden luovuudesta nauttiminen. Oppimisprosessia tukee innostus tekemistä ja maalaamista kohtaan eri välineillä ja materiaaleilla. Tärkeää on myös oppia toisten tekemistä kokeiluista ja maalauksista.  Ryhmässä onkin suotavaa, että katselee ympärilleen, mitä toisten maalaustelineillä tapahtuu. Ja kuten kaikilla maalareilla, ei aina suju maalaaminen ja se työskentely ”tökkii”. Silloin ryhmä ja sen voima tulee esille ja tueksi. Tämä juuri on yksi kansalaisopiston hienoista puolista, ryhmän yhteisöllisyys, mutta kuitenkin yksilönä.
Ja nyt kuvataidekurssilaisten maalauksia katselemaan. Toivotamme tervetulleeksi katsomaan kurssilaisten maalauksia myös Kevätnäyttelyyn viikonloppuna 16- 17.4.2016  Humppilan kirkonkulman koululle.

Teksti Tuija P-E

-SM